Totalul vizualizarilor

joi, 28 iulie 2011

REZULTATELE UNUI STUDIU CLINIC

-->
REZULTATELE UNUI STUDIU CLINIC



Rezultatele unui studio clinic, recent publicat in Jurnalul de Medicina Alternativa si Complementara, confirma proprietatile curative ale fructelor de Goji.
  
        Goji ( Lycium Chinense, Lycium Barbarum), Gou Qi Zi ( chineza), Wolfberry fruit (engleza) sunt declarate super fructele anului 2009. Din aceeasi familie cu cartoful si rosiile, Goji arata in galantarele magazinelor alimentare chinezesti ( se pot si cultiva in gradina) ca niste mici stafide lunguiete de culoare rosie.


       Studiul clinic a monitorizat starea psihologica, neurologica, functiile gastro-intestinale, ale aparatului locomotor si cardiovascular a doua grupuri de cate 35 de adulti. Dupa doua sptamani de administrare de suc de Goji, 80% dintre participanti au dormit mai bine, 50% au declarat ca au fost mai putin obositi, au avut mai multa energie, s-au simtit mai sanatosi si mai fericiti. Toti subiectii s-au bucurat de o forma fizica si sexuala mai buna. Unele femei, au raportat o reducere a durerilor menstruale.


        Goji contin 19 tipuri de aminoacizi, 21 oligoelemente, vitamina B si o serie de alte substante anti-inflamatoare, antifungice, cu proprietati antibacteriene, de intarire a sistemului imunitar si de reglare a tensiunii arteriale; benefice adenomului de prostata, reduc colesterolul, imbunatatesc memoria si cresc masa musculara.

        Ele sunt cele mai bogate surse de elemente antioxiodante – 25300 / 100g, in timp ce prunele de pe locul II doar 5770 / 100g ; au vitamina C mai mult decat portocalele, si contin vitamina E ( foarte rar pentru fructe) .

           Goji sunt benefice functionarii ficatului si rinichilor, imbunatatirii vederii, intaresc picioarele, imbunatatesc activitatea sexuala, sistemul imunitar si sunt considerate una dintre plantele cele mai importante de intarziere a imbatranirii din Materia Medica Orientala.

           Folosirea lui de catre femei face ca neplacerile legate de menopauza sa fie mult diminuate. Daca veti privi o chinezoaica si veti avea dificultati sa ii estimati cu o oarecare precizie varsta, sa stiti ca unul dintre motive este ca in timpul vietii a consumat Goji.


            1 Kg de fructe Goji in Romania costa aproximativ 80-90 RON.
            Dintr-un Kg, o persoana adulta poate consuma pana la 2 luni, daca consuma cate o lingura de fructe uscate dimineata.

                                 MULTA SANATATE!