Totalul vizualizarilor

vineri, 27 septembrie 2013

goji arbust melifer

GOJI – MINUNE A NATURII –Arbust melifer       Goji ( Lycium Barbarum sau Lycium Chinensis) are proprietati uimitoare nu numai pentru mentinerea sanatatii umane, ci si pentru sanatatea insectelor, in special a albinelor.
       In plantatia de goji am observat foarte multe albinute care alergau din floare in floare in cautarea polenului atat de necesar asigurarii nutrientilor familiei de albine. Interesandu-ma ulterior, am aflat ca goji este o planta melifera ca si ruda ei apropioata ,,gardurarita sau catina de gard”. Florile de goji contin foarte multe substante nutritive, la fel ca si fructele si frunzele, care mentin sanatatea albinelor, acestea se pot folosi ca ceai pentru ,,ceai-sirop” ca supliment pentru albine.Un lucru cert este ca florile de goji contin un polen medicinal de inalta clasa care ajuta la cresterea puietului de albine sanatos..
       Nu doar oamenii sunt mult mai activi daca consuma fructe de goji, ci si insectele care se hranesc cu polenul florilor de goji, acestea fiind mult mai vioaie si sunt foarte active toata ziua.
     Desi goji este o planta autopolenizatoare, consider ca albinele imbunatatesc polenizarea.
     Concluzie: goji este o planta melifera.